Brugernavn: Kodeord:     

Mazda Rx Club Denmark

Sponsorer
Glas med brændt klublogo. Tåler opvaskemaskine. Enkelte modeller er udsolgt. Henvendelse til Kasseren


Denne reklameplads
kan blive din :-)

Kontakt kassereren
vedr. evt. sponsorat.

Nyheder
Klubbens visioner fo...
Medlemmer Online
Allan Jakobsen 7 uger
Ole Nordholm26 uger
Flemming Jørge...34 uger
Jens Pedersen40 uger
Kjeld Christensen41 uger
Kent Barfred45 uger
Nick Flora82 uger
Johnny Elkjær89 uger
Jeppe Marckmann99 uger
Jørgen Bennike106 uger
Medlemmers projekter
Seneste Annoncer
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Wankel » Come back efter 20 års racing-pause
Come back efter 20 års racing-pause
Come back efter 20 års racing-pause.


Preben Kristoffersen fejrede tidligere i 2010 sit 45 års jubilæum i dansk motorsport på 4 hjul. Odder-knægten - med kælenavnet: Preben K - tilhører anden generation af danske banesportskørere, som prægede frontresultaterne i ind- og udland efter etableringen af Jyllands-Ringen og Ring Djursland. Østjyden får nu come back i dansk racing efter 20 års pause, og dette foregår i Classic Race Aarhus i løbsweekenden: 26.-27. juni 2010 (www.craa.dk).

- Jeg har kørt baneløb med for- og baghjulstræk i flere forskellige bilmærker, oplyser Preben Kristoffersen. - Jeg startede oprindelig op i Austin Mini, men skiftede først i halvfjerdserne til Ford Capri GT, hvori jeg scorede mit første DM på bane. Tidligere var jeg blevet dansk mester i rally med Austin Miniâ??en.27 år er der mellem Preben K og chaufføren på fotostaten med DM-vinderbilen 1983.


Deltagelsen i den heftige Gruppe 5 på asfaltbanerne resulterede i to danske mesterskaber, hvilket skete i Porsche 911 Carrera RS (1976) samt en endnu hurtigere Porsche Carrera RSR (1977).

- I 1978 udlevede jeg drømmen omkring en karriere som professionel racerkører, fortsætter Preben Kristoffersen. - Dette foregik først i Porsche 934 Turbo med 500 HK under motorhjelmen, men efter et total-crash fortsatte jeg racing-sæsonen 1978 i en fabriksbygget BMW 320i.


Mazda RX7â??eren er med kærlig mekaniker-hånd blevet ført tilbage i racingtrim af Preben K.


Østjyden kørte videre i BMWâ??en frem til 1980, hvorefter Preben K fik nye udfordringer med Wankel-motorteknologien i Mazda RX7â??er i flere forskellige udgaver: - Jeg scorede fine placeringer og sejre i Mazdaâ??erne. I al beskedenhed blev indsatsen kronet med mit fjerde banesports-DM (1983), som i parentes bemærket satte den første kile ind blandt ærkerivalen Erik Høyers mange DM-titler.

DM-vinderbilen blev herefter solgt til gadebrug, og i 1985 debuterede Preben K i en endnu heftigere Mazda RX7, som var hentet hjem fra Holland.


Preben Kristoffersen glæder sig til igen at sidde bag rattet i en fuldblods asfaltbane-racer.


- Denne Mazda RX7 blev afhændet i 1986 efter to banesæsoner, forklarer Preben Kristoffersen. - Bilen havde i mellemtiden haft 4 ejere, da jeg genfandt klenodiet i Randers tilbage i 2008. Samtidig spirede ideen om et come back i regi af historisk baneløb, og her var det nærliggende at gribe chancen på næsten hjemmebane i det sydlige Ørhus.

Efter halvandet års genopbygning melder Preben Kristoffersen nu raceren klar til come back: - Det har været en sjov og spændende udfordring at tilbageføre Mazda RX7â??eren til banetrim. Bare detaljen omkring at finde racingfælge har været en tidskræevnde opgave. Det blev selvfølgelig heller ikke bedre af, at en fælg blev stjålet sammen med varebilen, som den lå i. Et andet stort problem har været friske racing-dæk i de korrekte dimensioner, men nu har jeg fundet en stabil indgangsvinkel i Tyskland.


Preben Kristoffersen fejrer come backâ??et med en ny kørerdragt, og den veltjente styrthjelm må også udskiftes, fordi den ikke overholder 2010-sikkerhedskravene.


Preben Kristoffersen får i øvrigt en travl come back-weekend, idet østjyden også er blevet overtalt til deltagelse i Pro(fessionel)/Am(atør)-racet. Sammen med tyskeren: Ralf Oehme skal Preben K køre i en Porsche 911 ST (1971).Med venlig hilsen
Preben Kristoffersen,
MAZDA Odder, Rønhøjvej 18,
8300 Odder.
Tlf.: 40 18 84 33.
PHP-Fusion | GNU Affero | Copyright © rxclub.dk 2007-2020.